Micro excursie Moto CS-MH

Am fost si eu in sfarsit cu Maxi-Scooterul la Herculane.
Asta a fost visul meu de cand mi-am luat prima motocicleta Suzuki GS500. de mult am tot amanat momentul, ca sa mai prind experienta, apoi sa gasesc un prieten ceva cu care sa merg. Intre timp am vandut GS-ul si mi-am luat Yamaha FZ6 ... si problema a continuat. Cu timpul am vandut si FZ6-le si iata-ma acuma ca am realizat visul fara motocicleta.
In realitate, ori cu scooterul ori cu motocicleta e cam aceeasi treaba. Consider visul indeplinit.

Am plecat miercuri, putin nehotarat spre verii de la Severin. Scooterul a mers impecabil. Am oprit si am alimentat la Mol (km 80 pe A1) si am mai oprit peste 200KM la intrarea in Strehaia la un Petrom. Peste tot se strangea lumea ca la urs, ca nu mai vazuse nimeni motocicleta cu 3 roti. Parerile erau impartie la prima vedere si toti erau curiosi sa afle ce este .... motocicleta, scooter sau ATV , ce stiau toti era ca ai stabilitate mai buna pe 3 roti decat pe 2 si il pot conduce si ei :)

La Severin m-am intalnit cu Liviu si Mona si unchiul Adi si matusa Mihaela  (pentru rudele care citesc). Am mancat ceva si apoi am iesit prin oras, in prima faza la Vapor (ce mai faina terasa din zona, la iesirea din Severin spre Orsova, facuta pe un vapor care e acostat la malul Dunarii) si apoi prin centru unde s-au deschis tot felu de terase faine (berea 4-5-6 lei).

A doua zi am facut de dimineatza baie la Dunare (Strandul Drobeta) impreuna cu Liviu si finul Doru Luca.
Iar spre seara, semn ca am terminat toate atractiile turistice din Severin am trecut granita peste Portile De Fier si am ajuns in Serbia (Kladovo). La sarbi, dupa ce am stat vre-o doua ore la vama datorita operabilitatii granicerilor romani, ca de obicei toate sunt mai frumoase si mai ieftine. Un KENT costa 1.20 eur. , dar nu ai voie sa aduci decat 2 pachete de om. Bine inteles ca noi am adus mai multe, "ca omu".
Se mai poarta si aducerea de sucuri naturale (50c la 2L), dero, ulei. De dus nu prea mai avem ce duce, au trecut vremurile cand aveam si noi un rol in aceasta treaba!

A treia zi, dupa ce am terminat si cu Severinul si cu Sarbii am decis sa ma duc pe la neamurile de la Herculane. Acolo am picat la fix :) Ionica si Mariana tocmai urmau sa fie nasi sambata seara. Asa ca erau foarte prinsi cu traditionala masa pe care trebuia sa o oerganizeze cand ginerele cu cumnatii de mana veneau acasa sa ia "steagul" si apoi nasii ca sa poata sa ia mireasa. Obiceiul e cam asa : pe la 10-11 vin cumnatii de mana sa ia steagul de la nasa, "joaca" o hora apoi pleaca sa ia ginerele. Vin inapoi cu ginerele sa ia nasii, iar "joaca" putin, si pleaca sa ia mireasa. Apoi cu mireasa se merge la primarie, biserica, dupa ce se cununa mirii "are voie" si mireasa sa joace, iar incing o hora pe drumul de la biserica spre casa (in caz ca sunt apropriate), dupa ce se linistesc, se odihnesc o jumate de ora si se duc la restaurant. De aici incolo nu mai stiu ce s-a intamplat!
Oricum la Herculane toate erau bune, Ilie cu Anca pe langa copii, nepoatele au crescut si ele mari sa nu le mai recunosti, statiunea exact cum o stii ... nu prea mare interes din partea doamnei Udrea :).
Nu am stat decat o noapte, nu am prea multe sa scriu.M-am intors sambata la Severin unde am mai stat de vorba cu unchiul Adi.

Duminica m-am intors spre casa. In drum m-am oprit sa il vad pe Unchiul Puia, fratele lui Fane bunicu. Singurul frate de-al bunicului ramas in viata, are 82 de ani. El a fost in trecut motociclist, si vream sa ii arat ca e cineva din familie care duce mai departe aceasta "traditie". Unchiul Puia insa era destul de batran, nu prea mai vedea si se deplasa in carje, binenteles datorita unui accident de motocicleta avut acum vre-o 30 de ani. Abea m-a recunoscut. Am mai stat de vorba cu verii si unchii.

Dupa o cafea bauta la rude am plecat spre casa. Am alimentat din nou la Petrom Strehaia si pe autostrada la km 90.---

Un comentariu:

krisbujac spunea...

salut
faina tura...mi-a placut ai hotarat sa schimbi motocicleta pe scuter.
ar trebui sa citeasca acest blog asa zisii "motociclisti" care rad de noi , astia care conducem scutere...mai bine zis maxi-scutere.

Cauta :