Concediu pe litoral - Jupiter 2010

Ca "de obicei" am mers cu Mihaela pe litoral la Jupiter!
Zic ca de obicei, deoarece si anul trecut am fost tot acolo, in alta perioada insa. De data aceasta la sfarsitul lui august am prins o vreme excelenta!


In rest mari activitati nu am avut ! Plaja , masa, plaja, masa, somn.

In ultimele 2 zile a fost mai inorat si am explorat litoralul sudic pe jos.
Intr-o zi am mers pana la Olimp si in ziua plecarii pana la Mangalia (subliniez pe jos).

La Olimp, celebrul lant de hoteluri care ne-au "marcat" copilaria,  Amfiteatru, Panoramic si Belvedere sunt aproape in paragina! Destul de trista atmosfera ... parca esti intors in timp! Am vrut sa stam la o terasa mai retrasa si au spus ca acolo se serveste micul dejun pentru turisti. Am revenit la tersasa plina de oameni, dar nici urma de chelner sa ne intrebe "de sanatate"! Prin statiune asa sunt si hoteluri de 4 stele, se vede ca treaba se misca. Pacat ca Hotelurile din cea mai buna pozitie nu au fost cumparate de oameni care au vrut sa investeasca!
Inspre Mangalia sunt hoteluri parasite, dar nu stiu sa va spun ce e bine si ce e rau! Am vazut si holteuri noi, si in paragina!

Cat despre Mangalia, toate bune si frumoase. Am gasit imediat vis a vis de posta un microbuz care ne-a readus in 15 minute inapoi in Jupiter, chiar la Hotel Capitol pentru numai 3 lei!

Ca noutate, la intoarcere am folosit alt traseu! Speriati de traficul inspre Bucuresti in zona Constanta care l-am vazut in lunea care am sosit, am zis sa schimb drumul si sa ajung la Cernavoda pe alt traseu, nu prin Constanta!
M-am interesat pe internet si am vazut ca drumul este ok, dar nerecomandat celor cu masini care au suspensie tare! Am ignorat remarca si am pornit la drum! Am cam zburat cu Smartul pe drum dar a fost ok. Rar mai inalneai cate o masina! Am folosit traseul Mangalia, Negru Voda, Cerchezu, Adamclisi, Ion Corvin, Cernavoda.


Drumul este OK si e plin cu serpentine, dealuri, la un moment dat ajunge pe langa Dunare, peisaje superbe si merita facut daca mergi spre Mangalia, 2 mai, Vama ! Este si proaspat marcat cu indicatoare spre A2 (daca mergi spre Bucuresti, invers nu ma pronunt !

Una peste alta a fost un concediu auto pe litoral reusit !
La anul insa cred ca o sa incercam alceva!

---

Niciun comentariu:

Cauta :