In Retezat, de 1 Decembrie

La multi ani si sa ne traiasca tara !
Cu ocazia zilei nationale, anul acesta a fost organizata excursia traditionala la munte !
Asa ca grupul meu de oameni calatori au decis, de cumun acord sa mergem in Retezat la Cabana Pietrele!
Eu dabea asteptam o iesire, deoarece am avut foarte multa treaba cu nunta, mireasa si serviciul si nu am mai mers demult, mai ales pe un teren neexplorat inca.
Am uitat de alegeri si sambata dimineata ne-am strans toti ca sa ne aducam la un restaurant american din zona Militari. Acolo am constatat ca a venit si George :)) . Ne-am strans 3 masini si am pornit spre Petrosani, lasand in spate Bucurestiul cuprins de flacarile electorale.

De la Petrosani dupa ce am facut niste cumparaturi minore de la un Express Market frantuzesc si un mic dejun campenesc ne-am indreptat spre satul Nucsoara de unde se facea intrarea in traseu. Am lasat masinile la Cabana Cascada Carnic si am inceput ascensiunea!

Incet si sigur am ajuns la Cabana Pietrele. Cabana veche a ars si au ramas doar niste microcabane. Cazarea a fost modica, 20 de lei pe noapte de om, insa conditiile destul de extreme.
Wc la 3-4 minute de mers, apa la 2 minute, sala de mese 3 minute , camera cu godin (soba ineficienta) usa nu se inchidea bine, etc.

Duminica am mers la un traseu usor pana la Cabana Gentiana, si am incercat sa ajungem la Lacul Bucura dar ne-am intors deoarece vremea nu a mai tinut cu noi !
A doua zi ne-am indreptat tristi spre masini. In drum am mai vizitat si Cascada Lolaia !

In drum spre bucuresti am oprit la Restaurantul Bella Italia sa mancam ceva traditional, apoi speed spre casa. Ceata insa ne-a oprit din viteza noastra pe unele portiuni de drum. Nu am reusit sa spargem recordul de 4 ore stabilit de un prieten din grup nici la dus nici la intors :P


Mai multe poze aici!

Niciun comentariu:

Cauta :